FOK! Wat een weer: bewolkt met regen

Goedemorgen!

De afgelopen nacht was het bewolkt en stond er een stevige wind. Ook viel er af en toe regen of motregen. Vandaag klaart het vanuit het noorden op, krijgen we wisselende bewolking waaruit geleidelijk ook enkele buien kunnen vallen. In het noordoosten zou daar ook korrelhagel bij kunnen zitten.

De middagtemperatuur ligt rond de 7 graden. De noordwestelijke wind is matig tot vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust en boven het IJsselmeer. In het noordelijk kustgebied moet rekening gehouden worden met zware windstoten van 75-90 km/uur, bij buien mogelijk tot 100 km/uur. In de loop van de avond neemt de wind af.

De komende dagen krijgen we licht wisselvallig weer en blijft het tot vrijdag koud. De komende nachten matige vorst (minimaal -5 op vrijdag) met een aardige kans op sneeuw. In het weekend ktijgen we een zachter weertype met hogere temperaturen (maximaal 8 a 9 graden .

Ik wens jullie een fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:47
Zon onder: 16:43
Zonkracht: 1 / 1
 Nog een foto van Luuntje, een Limburgs zonnetje (Foto: Luuntje)
Nog een foto van Luuntje, een Limburgs zonnetje (Foto: Luuntje)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1896 In de Wiener Presse verschijnt het eerste, publieke artikel over de door Wilhelm Röntgen ontdekte röntgenstraling.
1972 De Amerikaanse president Nixon kondigt de ontwikkeling van de spaceshuttle aan.
1976 De eerste uitzending van het radioprogramma Met het Oog op Morgen.
1982 Het Amerikaanse hooggerechtshof verwerpt een wet uit Arkansas waarin scholen verplicht zijn het creationisme te onderwijzen.
2011 Een brand in een chemiebedrijf in Moerdijk veroorzaakt een enorme rookwolk en een grote vervuiling van bodem en oppervlaktewater. Bestuurlijk wordt opgeschaald naar het niveau GRIP 4. Twintig hulpverleners en 150 andere mensen worden behandeld voor klachten die mogelijk het gevolg geweest zijn van blootstelling aan gevaarlijke stoffen.