Makers Planet Coaster klagen Atari aan

De rivaliteit tussen Frontier (de maker van Planet Coaster) en Atari (de maker van RollerCoaster Tycoon World) wordt straks niet alleen op steam uitgevochten, maar ook in de rechtzaal. Frontier heeft aangekondigd juridische stappen te ondernemen tegen atari wegens het nalaten van betalingen.

Om even terug te gaan in de tijd: Frontier is ook de ontwikkelaar van RollerCoaster Tycoon 3, het vorige deel van de RollerCoaster Tycoon-serie dat uitkwam in 2004 en uitgegeven werd door Atari. Nadat Atari in 2013 bankroet ging wijzigde Frontier het contract op zo'n manier dat ze recht hadden op royalties van Atari. Echter, met behulp van een website (hoogstwaarschijnlijk steamspy) is Frontier erachter gekomen dat de verkoopcijfers van Rollercoaster Tycoon 3 veel hoger waren dan aanvankelijk werd beweerd door Atari, en na een beetje rekenen kwam Frontier erachter dat in plaats van de 1,17 miljoen die ze van Atari hadden gekregen maar liefst recht hadden op 3,37 miljoen.

Na vruchteloze onderhandelingen tussen de twee bedrijven klaagt Frontier nu Atari dus aan om de resterende 2,2 miljoen op te eisen. "We kunnen bevestigen dat we inderdaad Atari willen aanklagen" zegt COO David Walsch. "We hebben geprobeerd deze kwestie op te lossen zonder juridische stappen te ondernemen sinds april 2016, maar tot nu toe is elke vorm van vergoeding ons geweigerd door Atari, en vertragen ze opzettelijk de onthulling van de verkoopcijfers. We zien geen andere uitweg meer om ons probleem op te lossen. We kunnen geen verder commentaar geven zo lang de zaak nog loopt."

Kanttekening is dat de rechten van RollerCoaster Tycoon niet bij Atari liggen maar bij Chris Sawyer, de maker van de eerste twee Rollercoaster Tycoon-games. Sawyer heeft Atari wel toestemming gegeven om games te produceren die de naam van de Rollercoaster Tycoon-franchise dragen.

Planet Coaster fanaat? Neem dan eens een kijkje in de Planet Coaster topicreeks op ons forum!

PlanetCoaster

Makers Planet Coaster klagen Atari aan