Van Gerwen bezorgt RTL7 kijkcijferrecord, RTL verlengt dartrechten

2.170.000 mensen zagen Michael van Gerwen maandagavond wereldkampioen worden, zo blijkt uit de gepubliceerde kijkcijfers van Stichting SKO. Nog nooit eerder keken zoveel mensen naar RTL7, naar welke sport, film of serie dan ook. 

In 2014 leverde de finale van het PDC WK al 2.054.000 kijkers op en daarmee was het de op één na beste bekeken uitzending van RTL7 ooit. Alleen de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in KNVB­-Beker in 2010 werd met 2,1 miljoen kijkers beter bekeken, maar dit aantal is verslagen. 

Maandagavond werd ook bekend dat het darten ook de komende drie seizoenen bij RTL te zien zal zijn. De zender heeft het contract met sportpromoter Matchroom Sport met verlengd en gaat alle grote televisietoernooien uitzenden.

"Darts lijkt almaar populairder te worden en naast de gevestigde namen als Van Gerwen, Van Barneveld en Klaassen, timmeren steeds meer Nederlandse talenten aan de weg. Darts hoort bij RTL 7, dus ik ben dolblij met deze nieuwe overeenkomst", reageert zenderbaas Marco Louwerens. Het nieuwe dartsseizoen begint van 27 tot en met 29 januari in Milton Keynes met The Masters. Vier dagen later (2 februari) is de openingsavond van de Premier League 2017 in Leeds.