WK darts: Anderson wint Schotse clash en staat voor derde keer op rij in finale

Gary Anderson staat voor de derde keer op een rij in de finale van het wereldkampioenschap darts van de PDC. In een Schotse halve finale won hij met 6-3 van Peter Wright. Op de momenten dat het moest kon Anderson vaak steeds toeslaan. 

Wright knalde uit de startblokken met 180, maar hield zijn leg niet, omdat hij zes pijlen op de dubbel miste. Anderson gooide dubbel zestien raak en opende met een break. De titelverdediger pakte zelfs de eerste set met 3-0. Na vijf legs was het voor het eerst raak voor Wright. Hij kon Anderson terugbreaken, maar moest toch toezien hoe de tweede set met 3-2 naar The Flying Scotsman ging.

Anderson wist opnieuw een break te pakken in de derde set, maar Wright brak direct terug en kon vervolgens zijn begonnen set met 3-1 houden. Anderson leek set vier eenvoudig binnen te halen door een 118-break te gooien. Wright kwam echter terug met finishes van 118 en 116. Op he juiste moment stond Anderson er weer, trok toch de vierde set naar zich toe en kwam op 3-1. Na vier sets was het algemene beeld dat Wright iets te veel de dubbels miste op de cruciale momenten.

In set vijf kwam Anderson opnieuw 2-0 voor, Hij gooide vervolgens zijn tiendde 180 en kreeg twee pijlen voor de set, nadat Wright 161 niet uitgooide. Anderson faalde, waarna Wright er 2-1 van maakte. Met een 80-finish werd het 2-2 en Snakebite ging er vervolgens met een 90-finish vandoor. 

Voor de derde keer op rij was een beslissende leg nodig om de set te beslissen. Wright moest 121 uitgooien om de set te pakken, maar mocht terugkomen omdat Anderson 68 niet uitgooide. Het was vervolgens wel raak en het werd 3-3 in sets. Wright kon echter niet op voorsprong komen, want opnieuw was de eerste leg van een set voor Anderson. Hij won vervolgens de set met 3-1, en kwam 4-3 voor, door 157 uit te gooien. 

Anderson had de turbo aangezet en won eenvoudig de achtste set met 3-0. De titelverdediger begon vervolgens set negen met een break van 121. Het werd moeizaam 2-0. Het ging uiteindelijk moeizaam maar Anderson gooide dubbel tien en staat voor de derde keer op een rijs in de finale van het WK. 

Stats Anderson - Wright. (Bron: PDC)
Stats Anderson - Wright. (Bron: PDC)