Wereldgoal Giroud helpt Arsenal aan zege

Arsenal heeft de derde plek in de Premier League overgenomen. Mede door een fantastisch doelpunt van Olivier Giroud won de Londense ploeg van stadgenoot Crystal Palace. Het werd 2-0.

Arsenal speelde z'n 200ste wedstrijd in het Emirates Stadium en dat werd gevierd met misschien wel de mooiste treffer die er ooit is gemaakt. Olivier Giroud stond met een handig balletje achter het standbeen aan de basis van een counteraanval. Even later bediende Alexis Sánchez de Fransman, die met een weergaloze 'scorpion kick' via onderkant lat scoorde.

Bij die ene treffer bleef het in de eerste helft, omdat Sánchez in blessuretijd een grote mogelijkheid onbenut liet. Doelman Wayne Hennessey lag in de weg. Tien minuten na rust werd het toch 2-0. Crystal Palace kreeg een voorzet van Monreal niet weggewerkt en Alex Iwobi kopte raak, opnieuw via de onderkant van de lat.

Palace kreeg vervolgens toch een aantal kansjes. Keeper Petr Cech moest ingrijpen bij doelpogingen van Christian Benteke en Yohan Cabaye, terwijl Martin Kelly kort daarna van dichtbij een volley volledig miste. Arsenal nam het initiatief weer over en het werd nog een aantal keren gevaarlijk, maar het bleef bij 2-0.

The Gunners profiteren daarmee van de nederlaag van Manchester City bij Liverpool (1-0). Het team van Arsène Wenger staat nu derde op de ranglijst, één punt boven zowel City als Tottenham Hotspur. Het gat met Liverpool en koploper Chelsea is respectievelijk drie en negen punten.