Stijn Vreven nieuwe trainer NAC Breda

NAC Breda heeft een nieuwe trainer gevonden. Het is Stijn Vreven geworden, die was beschikbaar nadat hij eind oktober ontslagen was bij Waasland-Beveren. Volgens VTM Nieuws zal hij een contract tekenen tot en met het einde van dit seizoen. Vreven volgt Marinus Dijkhuizen op, die net voor de kerst ontslagen werd.  

Afgelopen maandag werd al bekend dat NAC en Vreven onderhandelden. "Het is een fantastische club. Een echte volksclub, dat past wel bij mij", zei hij toen. Vreven is geen onbekende in Nederland. Hij groeide van 1999 tot en met 2003 uit tot een cultheld bij FC Utrecht. De fans daar droegen hem op handen vanwege zijn tomeloze inzet en (bloed)fanatieke verdedigingswerk. Verder speelde hij nog twee seizoenen voor Vitesse en één bij ADO Den Haag. 

Vreven werd bij Waasland-Beveren ontslagen na  Na tegenvallende resultaten. Eerder coachte hij ook Esperanza Neerpelt, Dessel Sport en Lommel United. Vreven mag aan de bak bij NAC Breda. De club staat momenteel achtste in de Eerste Divisie en zal nog aan de bak moeten om zich een goede uitgangspositie te verwerven voor een plek in de play-offs. 

Hoogtepunten uit de tijd van Stijn Vreven bij FC Utrecht. (Bron: YouTube)


Update 20.50 uur

NAC heeft inmiddels een persbericht op haar website gezet. De deal is rond. Maandag volgt een persconferentie.  Stijn Vreven is tevreden met zijn overgang naar NAC: "Ik ben blij dat ik bij een prachtige club als NAC aan de slag mag als trainer. Deze club heeft fantastische supporters die altijd vol achter de club staan. Dat weet ik ook nog uit mijn periode als speler. NAC leeft enorm en de betrokkenheid van iedereen in en rondom de club is enorm groot. Het hondstrouwe publiek verwacht iedere wedstrijd dat de spelers voor ze door het vuur gaan. Wat dat betreft passen de waarden van deze club en het publiek goed bij mij. Ik kan niet wachten tot de eerste thuiswedstrijd in het altijd sfeervolle stadion."