Jett Rebel verloor in 2016 zijn grote helden

Met het overlijden van David Bowie en Prince verloor rocker Jett Rebel zijn twee grootste muzikale helden. Hij spiegelt zich aan de tomeloze creatieve ambitie en constante drang om te willen vernieuwen van de twee poplegendes. Dat vertelt de muzikant aan FaceCulture.

Jelte Tuinstra, zoals de musicus eigenlijk heet, streeft precies hetzelfde na maar ziet de vernieuwingsdrang nauwelijks nog bij andere artiesten. Die drang om te veranderen heeft de 25-jarige Jelte altijd al gehad. "Ook toen ik nog compleet onbekend was en het helemaal geen zin had om te doen. Al die tijd vroeg ik me af hoe ik zo ooit een eigen sound kon ontwikkelen en opvallen tussen de rest", vertelt hij. "Maar dat bleek uiteindelijk het makkelijkste te zijn van alles. Niet om arrogant te doen, maar ik zal nooit zo zijn als de rest."

Bowie, Prince en Pablo Picasso zijn de drie grootste inspiratiebronnen van Jelte. "Puur door de creatieve vernieuwingsdrang. Bowie en Prince zagen er elke keer weer anders uit. Ik heb dat ook. Als je drie foto's van mij uit 2016 naast elkaar legt, zie je nauwelijks dat het dezelfde persoon is. Mijn persoonlijkheid, voorkeuren en smaak veranderen voortdurend. Ik denk dat het bij hen ook zo was."

Door hun overlijden stonden Bowie en Prince in 2016 weer middenin de schijnwerpers. "Ze zijn nu even een hype, maar straks is het weg. Mensen die er weinig mee hadden, maken er even goede sier mee. Dat maakt me zwaarmoedig."

Jett Rebel verloor in 2016 zijn grote helden
Jett Rebel verloor in 2016 zijn grote helden (Foto: BuzzE)