FOK! Wat een weer: De eerste regen van het nieuwe jaar

Hallo beste mensen! Ik wil jullie vanaf deze plek de allerbeste wensen toewensen. Ik hoop op een jaar met wat meer dynamiek afgewisseld met leuke zonnige momenten. En als ik jullie mag adviseren: trek er allemaal op uit voor mooie foto's!  

De laatste dagen van dit jaar verliepen hier in Haarlem uitermate somber en mistig. Op andere plaatsen brak de zon nog goed door. Gisteren scheen alleen in het uiterste zuidoosten nog de zon, elders was het (opnieuw) grijs en somber.

Volkomen onverwacht trok er eind van de avond zowaar een klein maar actief regengebiedje over het westen en midden. Dat gebeurde rond 23.00 en was door géén enkel model verwacht. Zo zie je maar weer. Het weer kan je altijd weer verrassen.

De temperatuursverschillen waren vrij groot. In het noordwesten was het bijna zacht te noemen met 7 graden, terwijl het in Limburg net 1 graad werd. Tijdens het vuurwerk was het 4 tot 6 graden in het westen tot net onder 0 elders.

De eerste dag van het nieuwe jaar gaat helaas weer bewolkt verlopen. Dat zou hier dan al de 5e dag op rij zijn. Enig verschil is nu dat in de loop van de dag de eerste regen van het nieuwe jaar mogen begroeten. Het zou kunnen dat deze neerslag in de (iets) hoger gelegen gebieden van ons land even overgaat in natte sneeuw. Ik denk dan voornamelijk aan de Limburgse Heuvels, maar ook op de Veluwe sluit ik het niet uit. De temperaturen liggen vandaag tussen +2 en +6 graden. De wind komt eerst uit het zuidwesten, maar draait later bij naar het west-noordwesten.

De komende dagen overheerst de bewolking en zo nu en dan valt er een beetje regen. Toch kan ook de zon nog af en toe doorbreken. Het kwik loopt daarbij in vergelijking met de afgelopen dagen een paar graden op. Een enkel graadje vorst in de nacht blijft mogelijk.

Fijne Nieuwjaarsdag!

Update 17.35:  Er komt ijzel voor in het midden en zuiden. Hou rekening met lokale gladheid. Temperaturen liggen hierbij rond nul. In het zuiden kan het later ook door sneeuw glad worden. Erg onverwacht. Hier kom ik van de week op terug. Even oppassen dus komende uren. KNMI geeft zelfs code Oranje. Ben ik het mee eens. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:48
Zon onder: 16:35
Zonkracht: 1 / 1
 

Winter in Friesland (Foto: Bondage)
De afgelopen dagen was het soms erg mistig en vorstig. Dat leverde onder meer dit fraaie plaatje van Bondage op. Foto is gemaakt in Rolde. (foto: Bondage)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1852 In Nederland wordt de postzegel ingevoerd.
1982 De Nederlandse militaire vrouwenafdelingen MARVA en MILVA worden opgeheven.
2000 De gevreesde mondiale computerstoring als gevolg van de millenniumbug blijft uit.
2014 Colorado is de eerste Amerikaanse staat waar de vrije verkoop van marihuana is toegestaan.
2017 Happy New Year!!