Mourinho: "Depay speelt niet omdat hij weg wil"

Er lijkt toch echt een einde te komen aan de samenwerking tussen Manchester United en Memphis Depay. De Nederlander heeft laten weten dat hij wil vertrekken bij de club.

Depay werd door Louis van Gaal naar Manchester gehaald, maar slaagde hier nooit te overtuigen. Dit seizoen komt de vleugelspeler niet voor in de plannen van José Mourinho, waardoor een vertrek de beste optie lijkt. De oud-speler van PSV heeft Mourinho inmiddels laten weten dat hij weg wil.

"De afgelopen maanden heb ik ervoor gekozen om hem weinig te laten spelen, omdat ik informatie en het gevoel kreeg dat hij in januari zou willen vertrekken", vertelde de trainer tijdens de persconferentie. "Dat beïnvloed zeker mijn beslissing."

"Als ik weet dat een speler wil vertrekken dan geef ik andere spelers de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Dan geef ik spelers als Jesse Lingard, Henrikh Mkhitaryan en Anthony Martial de voorkeur, omdat ik weet dat zij zich voor honderd procent zullen inzetten."

Depay wordt de laatste weken aan veel verschillende clubs gelinkt. Ronald Koeman van Everton zou de vleugelspeler tijdelijk over willen nemen, maar Mourinho voelt niets voor een tijdelijk vertrek. Ook AS Roma zou in de race zijn voor de Nederlander.