WK darts: Van Barneveld stuurt Taylor in klassieker naar huis

Het is dé wedstrijd in de dartwereld: Raymond van Barneveld tegen Phil Taylor. Vrijdag stonden de twee oude rivalen tegenover elkaar in de kwartfinale van het WK in Londen en het werd een prachtige strijd. 

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang, door gemiste dubbels en niet al te hoge scores. Taylor slaagde er niet in om 161 uit te gooien en dus kon Van Barneveld de eerste set met dubbel 10 pakken. In set twee liep het ondanks een finish van 152 even niet lekker voor de Nederlander, die Taylor op gelijke hoogte zag komen met een 65-finish. De Engelsman leek op weg om soepel de derde set naar zich toe te trekken, maar Barney gaf zich niet gewonnen en sleepte er via een sterke vijfde leg toch de setwinst en dus de voorsprong uit: 2-1.

In set vier leek Taylor weer de betere, maar Van Barneveld scoorde precies goed genoeg om op goede finishes uit te komen. Een prachtige 167-finish liet hij volgen door een Shanghai 20 om de set uit het vuur te slepen: triple 20, single 20, dubbel 20 en 3-1. The Power was zeker niet uit zijn doen, want met drie legs pakte hij snel weer een set terug om op 3-2 te komen. 

De zesde set leverde weer veel spanning op. Taylor kwam snel op 2-0, maar via 52 en 40 kwam Van Barneveld langszij. Een klassiek staaltje puddingdarts zorgde er echter voor dat hij alsnog volkomen kansloos was in de vijfde leg, wat Taylor gedecideerd afstrafte: 3-3. Dit keer was het Van Barneveld die uitstekende weerbaarheid liet zien, want in no-time kwam hij met een 3-0 set weer op voorsprong: 4-3.

Van Barneveld kreeg in set acht een prachtige kans om op 2-1 en matchpoint te komen, maar dubbel 20 en dubbel 10 gingen mis, wat Taylor snoeihard afstrafte met een 123-finish. De Nederlander kwam wel op 2-2 en in de laatste leg liet hij weer eens ouderwetse klasse zien. Met een 180 kwam hij op 86 voor de wedstrijd, wat hij nota bene via bullseye uitgooide. 

Raymond van Barneveld - Phil Taylor (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - Phil Taylor (Bron: PDC)