Kluivert trots op Kluivert

Oud-voetballer Patrick Kluivert volgt met veel trots en bewondering de loopbaan van zijn 17-jarige zoon Justin. Kluivert jr. speelt bij Jong Ajax, scoorde daar al twee keer en staat op het punt te debuteren in het eerste van de Amsterdamse topclub.

"Dat Justin gefocust is vind ik het belangrijkste" vertelt Kluivert. "Hij weet goed om te gaan met de naam die op zijn schouders drukt, maar toch is het voor een 17-jarige jongen natuurlijk niet makkelijk om zo te presteren als je zo in de belangstelling staat."

Vader Kluivert is tegenwoordig technisch directeur bij de Franse grootmacht Paris Saint-Germain en zit doorgaans dus ver weg van zijn zoon. "Als je zoon bij Ajax 1 op de bank zit of scoort bij Jong Ajax breekt je hart als je er niet bij kunt zijn. Gelukkig hebben we elke dag contact", aldus senior, die zijn zoon alle ins en outs uit de voetbalwereld mee zegt te geven. 

Kluivert herkent zichzelf in zijn zoon: tweebenig afwerken, de manier waarop Justin loopt en een bal aanneemt. "En zijn spelintelligentie, dat is erg belangrijk. Voor hij de bal krijgt weet hij al wat hij wil doen en dat hebben niet veel spelers", beweert Kluivert.