Golden State Warriors winnen semi-topper tegen Toronto Raptors

In de NBA werd afgelopen nacht weer een behoorlijk vol programma afgewerkt. Tien wedstrijden stonden op het programma. De interessantste affiche was de wedstrijd tussen de koploper in de league, Golden State Warriors, en de nummer twee in het oosten, de Toronto Raptors.

Van spanning was in de wedstrijd alleen weinig sprake. Golden State stond halverwege het eerste kwart met 22-4 voor en na een kwart wedstrijd stond een 42-17 stand op het bord. Bij rust had Toronto iets terug kunnen doen (72-55) maar spannend was de wedstrijd nooit meer. De Warriors schoten in de eerste helft ruim 70% van hun schoten raak. Het is een ploeg die al moeilijk te verslaan is als ze slecht spelen, maar als de schoten ook nog allemaal vallen is er van een eerlijke strijd geen sprake.

In het restant van de wedstrijd kreeg de score nog een iets draaglijker aanzien, 121-111. Voor Golden State waren Durant, Curry en Thompson weer ouderwets op dreef met 71 punten. Bij Toronto was DeMar DeRozan goed voor 29 punten. En passant loste hij Crish Bosh af als Raptors' topscorer aller tijden.

Highlights van Warriors tegen Raptors (Bron: YouTube)

Bij de Los Angeles Clippers keerde Chris Paul terug van een blessure. De point guard werd node gemist, de Clippers verloren drie wedstrijden op rij zonder Paul. Tegen de Pelicans speelde Paul een prima wedstrijd en tot het vierde kwart leek er niets aan de hand. In het slotkwart namen de New Orleans Pelicans echter brutaal de leiding en stonden ze deze niet meer af. Mo Speights mocht aanleggen voor een gelijkmaker drie seconden voor tijd, maar miste. De eindstand werd 102-98 voor de Pelicans.

Anthony Davis scoorde voor New Orleans 20 punten. Eerstejaars Buddy Hield maakte 17 punten vanaf de bank. Chris Paul maakte 21 punten voor de Clippers. Austin Rivers, zoon van Clippers coach Doc, voegde 22 punten toe. DeAndre Jordan had een monsterwedstrijd met 13 punten en 25 rebounds.

In het oosten werden een paar belangrijke wedstrijden gespeeld tussen ploegen die strijden om een play-offplaats. Washington houdt aansluiting door een 111-105 zege op Indiana. John Wall was goed voor 36 punten, 11 rebounds en 9 assists. Otto Porter jr. lijkt bij de Wizards aan een soort doorbraak bezig en leverde met 22 punten weer een cruciale bijdrage.

De Atlanta Hawks wonnen in overtime van de New York Knicks. Het was een fysieke wedstrijd, met opstootjes en technische fouten over en weer. In het tweede kwart werd Carmelo Anthony het veld uit gestuurd wegens een slaande beweging naar Thabo Sefalosha. De Duitser Dennis Schröder werd met 27 punten topscorer bij Atlanta. Dwight Howard lijkt weer opgeleefd bij deze ploeg en voegde 16 punten en 22 rebounds toe. Derrick Rose kwam tot 26 punten voor New York. De Letse reus Kristaps Porzingis voegde 24 punten toe.