Carrie Fisher nog één keer in Star Wars

Carrie Fisher zal in de volgende Star Wars-film, Episode VIII, nog te zien zijn in haar rol als generaal Leia Organa. Dat meldt Variety.

De opnames voor het achtste deel van de Star Wars-saga zijn in juli afgerond. De sciencefictionfilm zit momenteel in postproductie en verschijnt eind 2017 in de bioscoop. Bronnen laten Variety weten dat Fisher al haar scenes succesvol heeft afgerond. Producenten Disney en LucasFilm hebben nog even de tijd een verhaallijn te bedenken vanwege het overlijden van Fisher.

De actrice had een contract voor nog een optreden als de populaire Leia in Star Wars Episode IX, waarvan de opnamen in 2018 beginnen. Disney en LucasFilm hebben nog niet gereageerd op vragen hoe men omgaat met het wegvallen van Fisher.

Fisher zou overigens nog wel digitaal kunnen terugkeren. In Rogue One keerde de overleden acteur Peter Cushing immers ook terug als zijn personage Grand Moff Tarkin.

Naast Star Wars acteerde Fisher in de serie Catastrophe, waarvan de opnamen voor het derde seizoen in augustus zijn afgerond. Ook de producenten van deze serie hebben nog niet laten weten hoe ze het komende seizoen omgaan met de dood van de actrice.

Pathé
Bioscoopketen Pathé zal Fisher vanaf woensdag eren bij de vertoningen van de nieuwe Star Wars-film Rogue One.

Voorafgaand aan de film, die geldt als een prequel op de originele trilogie waarin Fisher de hoofdrol speelde, wordt een zwart-witfoto van de actrice als haar personage prinses Leia vertoond. Rogue One, die vertelt hoe de rebellen aan de blauwdruk voor de Death Star zijn gekomen, is op dit moment de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen.

"We vinden het gepast om op deze manier toch stil te staan bij Fisher en haar bijdrage aan de iconische filmserie", aldus een woordvoerder. De gedenkfoto is vanaf woensdag te zien in alle 22 Pathé-bioscopen en de drie theaters van Cinemec. 

Carrie Fisher te zien in volgende Star Wars
Carrie Fisher nog één keer in Star Wars (Foto: BuzzE)