Pistons verslaan Cavaliers in NBA

Een winterstop is de goedbetaalde basketballers in de NBA niet gegund. Na een vrije Kerstavond wordt er gewoon weer dagelijks gespeeld. De Cleveland Cavaliers kwamen een dag na hun spectaculaire overwinning op de Golden State Warriors weer in actie. Tegen de Detroit Pistons kwam de ploeg ruim te kort.

De Detroit Pistons gaan een moeilijke periode door. De ploeg verloor de laatste vijf wedstrijden en coach Van Gundy is nog steeds op zoek naar de juiste starting five. Cleveland daarentegen staat zoals verwacht bovenaan in de Eastern Conference. De ploeg kreeg wel slecht nieuws te verwerken. JR Smith zal drie maanden moeten missen vanwege een gebroken duim. Tegen de Pistons werd LeBron James wat rust gegund. De veelvoudig all star heeft deze maand veel speelminuten gemaakt. Eerste Kerstdag tegen de Warriors speelde hij ook veertig intensieve minuten.

Zonder James werd de wedstrijd nooit echt spannend. De Pistons openden de score en leidden de hele wedstrijd. In het vierde kwart werd duidelijk dat de Cavaliers niet meer terug zouden komen en mocht ook Kyrie Irving gaan rusten, de eindstand werd 106-90. Detroit liet tegen de Cavaliers Jon Leuer starten ten faveure van Tobias Harris. Het leek te werken, Harris kon losgaan tegen de reserves van de Cavaliers en scoorde 21 punten. Alle vijf de Detroit starters haalden ook de dubbele cijfers. Bij Cleveland scoorden Irving en Kevin Love 18 en 17 punten.

Highlights van de Pistons tegen de Cavaliers (Bron: YouTube)

De Los Angeles Clippers speelden hun derde wedstrijd zonder Chris Paul en Blake Griffin en ze verloren ook voor de derde keer op rij. De Clippers speelden vier wedstrijden in vijf dagen en daarom speelde ook Paul Pierce vandaag niet mee. Tegenstander vannacht waren de Denver Nuggets, al jaren geen hoogvlieger in de Western Conference. De oude Jamal Crawford leidde de Clippers met 24 punten, maar het was niet genoeg tegen de jonge Nuggets. De Servische center Nikola Jokic won de matchup met DeAndre Jordan en scoorde 24 punten. De Italiaanse scherpschutter Danilo Galinari en bankspeler Will Barton voegden 23 punten toe. De wedstrijd eindigde in een 102-106 overwinning voor Denver.

Er stonden nog negen wedstrijden op het programma. Brooklyn won verrassend van de Charlotte Hornets. Randy Foye wist maar één keer te scoren, maar deed dat wel met een driepunter in de slotseconden die de wedstrijd besliste: 120-118 voor Brooklyn.

James Harden leidde de Houston Rockets naar weer een riante zege, 131-115 tegen de Suns. De bebaarde guard noteerde 32 punten en 12 assists. Otto Porter jr. speelde een belangrijke rol in de 107-102 overwinning van de Wizards tegen de Bucks. De forward kwam tot 32 punten en 13 rebounds.