Voor veel FOKkers is kerst een verplichting

Afgelopen vrijdag plaatsten we een kerstpoll. Vinden jullie kerst een geweldig feest of een verplichting, was de vraag. Bijna 60% van de respondenten blijkt kerst een verplichting te vinden en net iets meer dan 40% vindt het geweldig.

Uit de reacties blijken een hoop mensen kerst met familie vieren. Een aantal daarvan vinden dat leuk en voor een ander deel mag het afgeschaft worden. LanaMyst verwoordt het mooi: "Ik vier kerst met mensen waar ik graag over de vloer kom ook zonder kerst, kerst geeft het alleen iets extra's." Maar Maanvis legt een vinger op een zere plek: "Da's dus het punt, als je familie er geen zin in heeft dan zit jij dus met kerst alleen. Terwijl je misschien al maanden vantevoren in moet plannen dat je je familie überhaupt ziet. Daarom leggen mensen elkaar zulke 'verplichtingen' op."

Jevader is in het verleden zo getraumatiseerd door verplichte feestjes dat hij het het liefst alleen doorbrengt en goede muziek luistert of een goede film op zet. NutKees vind het wel wat hebben, lekker eten, lekker drinken, beetje socializen, en spoorrails vindt het leuk sinds hij een gezin heeft. Kefbikker verheugt zich elk jaar vooral op de bijbehorende vrije dag.

Bedankt voor het stemmen allemaal!

We hebben trouwens weer een nieuwe poll. Het onderwerp: de dood...... Veel plezier met kiezen!