Guardiola: "Van Dijk komt niet, onmogelijk"

Virgil van Dijk verkast in januari niet naar Manchester City, dat volgens manager Pep Guardiola niet op zoek gaat naar een nieuwe centrumverdediger.

Van Dijk kreeg met Kerst een tenue van City aangereikt als ludiek cadeau. De kans dat de Oranje-international, die gelinkt wordt aan onder meer City, in januari een transfer maakt naar The Citizens is nihil. Dit laat Guardiola weten.

"Hij zal hier niet naartoe komen. Het is onmogelijk", zei Guardiola. "Op dit moment denk ik niet dat we iemand zullen halen in januari, maar dat kan in de komende weken veranderen. Misschien moeten we ons versterken met een vleugelverdediger."

John Stones, die afgelopen zomer voor 55 miljoen euro werd overgenomen van Everton, stelt vooralsnog teleur in het centrum van de City-defensie. Guardiola: "John wordt beter. Als ik geen vertrouwen had in hem, dan zou hij ook niet zoveel duels spelen."

"De enige manier waarop een voetballer zich kan verbeteren, is door te spelen, meer te spelen en nog meer te spelen", aldus de Spanjaard. "Op het moment werkt John hard in de training zodat hij fit en voorbereid is voor als ik beslis dat hij weer gaat spelen."