Ricciardo: "Verstappen-hype goed voor mijn reputatie"

Als het aan Daniel Ricciardo ligt kan de 'hype' rond zijn teamgenoot Max Verstappen niet groot genoeg zijn. De Australiër ziet dat immers als iets wat zijn eigen reputatie alleen maar ten goede kan komen. 

De jonge Nederlander maakte in 2015 bij zijn debuut al indruk, maar deed de Formule 1-wereld dit jaar pas echt versteld staan. De tiener schoof op van Toro Rosso naar Red Bull, won een race, pakte meerdere podiumplekken en maakte grote indruk in bijvoorbeeld Brazilië. Ideaal, zo ziet Ricciardo dit alles.

"Het is wel gaaf, want hoe hoger men hem inschat, hoe beter ik ervoor sta als ik hem volgend jaar versla", redeneert de Australiër, volgens velen zelf ook een van de allerbeste coureurs op de grid. "Als iedereen zegt dat Max weinig voorstelt en ik versla hem maar net...dan sta ik er niet echt lekker op he? Ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat hij zeker twee keer zo goed is als Ayrton Senna!", zegt Ricciardo met een knipoog. 

Terugkijkend op zijn eigen seizoen is hij vooral tevreden, hoewel de winst in Maleisië daar wel voor nodig was. "Als ik die winst in Maleisië niet had gepakt, zou ik gezegd hebben dat ik dit jaar gewoon meerdere races had moeten winnen. Nu ik een overwinning heb gepakt ga ik niet zeggen dat het beter had moeten zijn. Ik heb een poleposition gepakt, wat ik nog niet eerder had gedaan, en stond weer eens bovenaan het podium. Daarnaast was ik ook nog eens de best of the rest buiten de Mercedessen, dus was het gewoon heel goed."