Topskiester Veith bevestigt comeback

Topskiester Anna Veith heeft zondagmiddag bevestigd dat ze terugkeert in de World Cup. De Oostenrijkse won de World Cup in 2013/14 en 2014/15, maar raakte in oktober 2015 zwaar geblesseerd. 

Sindsdien kwam Veith, mogelijk nog beter bekend onder meisjesnaam Fenninger, niet meer in actie. Zaterdag werd duidelijk dat de Oostenrijkse dicht bij een comeback zat, waarbij ze vertelde dat ze maandag zou beslissen.

Zondagmiddag verscheen op Veith's Facebookpagina echter al een bericht: "Als ik er nu aan denk hoe het zal voelen om weer in het starthuis te staan, gaat mijn hartslag al omhoog en word ik al emotioneel", aldus de Oostenrijkse. "Na 431 dagen van angst, pijn, teleurstelling, opwinding en werk ga ik heel veel moed nodig hebben. Maar, lieve fans, dinsdag sta ik in Semmering aan de start en ik kan niet wachten. Ik wil gewoon wat mooie bochten laten zien, niks meer en niks minder", spreekt Veith.

In Semmering wordt dinsdag een reuzenslalom gehouden, nadat de wedstrijd in Courchevel eerder afgelast werd. Die wedstrijd is verplaatst naar het Oostenrijkse skioord, waar ook woensdag een reuzenslalom geskied wordt.