Boom voorzichtig bij comeback in het veld

Wielrenner Lars Boom noemde zijn terugkeer bij LottoNL-Jumbo eerder deze week nog een thuiskomst. Maandag wacht de Nederlander een soort tweede thuiskomst, want Boom maakt dan zijn echte comeback op het hoogste niveau in het veldrijden.

De 30-jarige Boom verschijnt in Heusden-Zolder aan de start van de wereldbekercross aldaar, maar verwacht nog niet volop mee te kunnen doen om de voorste plekken. "Ik zal Mathieu van der Poel en Wout van Aert nog niet bij kunnen houden", klonk het over de twee grote mannen van het huidige veldrijden.

"Vorig jaar deed ik een poging maar was ik niet optimaal voorbereid, waardoor ik op meer dan zeven minuten achterstand zat. Ik hoop nu toch wel binnen de helft daarvan te blijven", sprak Boom, die al genoten heeft van de strijd tussen Van der Poel en Van Aert. "De klasse spat ervan af." De nu ex-renner van Astana heeft zich met crossen in Spanje opgewarmd, wat een bewuste keuze was: "De druk zou er veel meer op liggen als ik in Nederland of België was begonnen."

De cross in Heusden-Zolder is maandag om 15.00 uur live te zien op Sporza.