'Assaidi voor 2,5 jaar naar Twente'

Oussama Assaidi is officieel speler van FC Twente. De voormalig linksbuiten van sc Heerenveen en Liverpool tekent een contract tot medio 2019.

Voetbal International claimt dat bronnen hebben bevestigd dat Assaidi vrijdag de medische keuring heeft ondergaan in Enschede. Eerder was tussen beide partijen een akkoord bereikt. Assaidi doorliep de medische keuring zonder problemen, waardoor niets de komst van de Marokkaan nog in de weg staat.

Assaidi maakte er de laatste maanden geen geheim van dat hij graag terug wilde keren naar de Eredivisie, nadat bij het Dubaise Al Ahli zijn contract was ontbonden. De linksbuiten had ook de kans om in het buitenland aan de slag te gaan, maar koos voor Twente, de huidige nummer zeven van de Nederlandse competitie. Twente heeft nu een voorhoede van Manchester City-huurlingen: Yaw Yeboah, Enes Ünal en Bersant Celina. Vooral Ünal maakt, met dit seizoen al tien doelpunten, grote indruk.

Met het aantrekken van Assaidi, die voor tweeënhalf jaar tekent, speelt Twente in op de toekomst. Als Celina zou vertrekken staat er zo direct een nieuwe linksbuiten klaar, met ook nog eens Premier League-ervaring bij Stoke City en Liverpool. Met Assaidi hoopt Twente de uitstekende eerste seizoenshelft een goed vervolg te geven.