Indrukwekkende Vos wint cross in Diegem

Vorige week maakte Marianne Vos haar comeback in het veldrijden na bijna twee jaar afwezigheid. Vrijdagavond heeft Vos een duidelijk signaal afgegeven aan de concurrentie dat ze helemaal terug is en dat er richting het wereldkampioenschap rekening met de zevenvoudig wereldkampioene in het veld gehouden moet worden.

Net als vorige week moest Vos achter in het veld starten, maar ze was op het snelle parcours in Diegem al snel te vinden in de kopgroep. In het begin van de cross had Vos nog wat problemen op de schuine kant en in de zandstrook. Talent verloochent zich niet en de passages in de lastige stroken werden van ronde tot ronde beter.

In het middenrif van de veldrit ontstond een kopgroep met Kateřina Nash, Sanne Cant en Marianne Vos. Nash was van de drie duidelijk de minste, bij elke versnelling had ze problemen Vos en Cant te volgen.

In de voorlaatste ronde wisselde Sanne Cant van fiets. De Belgische kwam met drie seconde achterstand uit de materiaalpost en Vos trok door. Het verschil schommelde daarna ongeveer een ronde lang tussen de drie en vijf seconden. In de laatste passage van de schuine kant reden zowel Vos als Cant zich vast waardoor de zandbak de beslissing bracht. Zandspecialiste Cant zou hier terug moeten kunnen komen op het wiel van Vos. Vos ging redelijk goed door het zand en Cant bleek niet in staat het gat te dichten. In een ultieme poging van Cant om dichter te komen nam ze te veel risico en ging ze voor de trappen tegen de grond.

Uitslag: 1. Marianne Vos, 2. Sanne Cant, 3. Kateřina Nash

In het klassement van de Superprestige blijft Sanne Cant ruim aan de leiding. Ellen van Loy behoudt de tweede plaats ondanks haar afwezigheid door ziekte.