Toch niet het eerste seizoen zonder 'teamgenoot' Schumacher sinds 1976

Het Formule 1-seizoen is al even voorbij, het duurt nog even tot het nieuwe seizoen begint en dus is het een prima tijd voor een nutteloos feitje. Wereldkampioen Nico Rosberg maakte enkele weken geleden bekend dat hij uit de Formule 1 stapt. Daarmee komt een opmerkelijk lange periode ten einde, zo bedacht een Reddit-user met wellicht iets teveel vrije denktijd zich. 

Komend jaar wordt namelijk het eerste seizoen in de Formule sinds 1976 waarin geen toekomstige, huidige of vroegere teamgenoot van Michael Schumacher rijdt. Een kleine 40 jaar geleden debuteerde Riccardo Patrese bij het team van Shadow in de Formule 1. In 1993 reed Patrese zijn laatste seizoen en bij Benetton was hij de teamgenoot van Schumacher. 

Tot aan Schumacher's afscheid in 2012 had de Duitser natuurlijk altijd wel een huidige teamgenoot. Nico Rosberg was de laatste: hij reed in 2010, 2011 en 2012 samen met zijn landgenoot bij Mercedes. Doordat Rosberg tot en met 2016 bleef rijden was er tot enkele weken altijd nog een oud-teamgenoot van Schumacher aanwezig op de grid, maar ook dat is nu voorbij. 

Voor zover bekend heeft geen enkele andere coureur dan Schumacher zo'n lange periode tussen het debuut van zijn eerste toekomstige teamgenoot en het afscheid van zijn laatste oud-teamgenoot.

Update 00.24

Zoals een oplettende user hieronder meldt: Felipe Massa gaat naar alle waarschijnlijkheid in 2017 bij Williams rijden. De aanvankelijk gestopte Braziliaan was in 2006 teamgenoot van Schumacher bij Ferrari en dus kan bovenstaand, toch al vrij nutteloos feitje eigenlijk gewoon de prullenbak in. Wat niet wegneemt dat het alsnog wel een leuke gedachte is: al veertig jaar rijdt er iemand mee in de Formule 1 die ergens in zijn carrière teamgenoot van Schumacher zou worden, was of is geweest.