André van Duin is 'verademing' voor MAX-baas

Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt het 'een verademing' om samen te werken met André van Duin. "André heeft totaal geen sterallures, hij is zó zichzelf", zo blikt Jan in het AD terug op 2016.

André nam dit jaar de presentatie van Heel Holland bakt voor zijn rekening, omdat Martine Bijl nog revalideerde na een hersenbloeding. "Hij had maar één eis: hij wilde eerst Martines toestemming", weet Jan nog goed. "Dat vond ik zó chic. We waren in een week tijd rond. Ik heb nog nooit iemand zo gemakkelijk en met zo veel plezier binnengehaald bij MAX."

André presenteerde niet alleen het populaire bakprogramma, maar ook de nabeschouwing Smaakt naar meer. De komiek is nog niet klaar met de ouderenomroep; volgend jaar speelt hij een van de hoofdrollen in de nieuwe dramaserie die wordt gebaseerd op het boek 'Pogingen iets van het leven te maken' van Hendrik Groen.

Naast zijn werk voor Omroep MAX stond André het afgelopen jaar in het theater, werkte hij mee aan een luisterboek en nam hij een cd op. "André hoeft niets meer te bewijzen, hij is de grootste entertainer van Nederland", vindt Jan. "Maar hij heeft het drukker dan ooit. En hij voelt zich nergens te groot voor." De MAX-baas noemt André 'een fijn mens'. "Ik kan geen kwaad woord over hem zeggen. Waren alle mensen maar als André."

André van Duin is 'verademing' voor MAX-baas
André van Duin is 'verademing' voor MAX-baas (Foto: BuzzE)