Wonderkind Celtic (13) debuteert voor Engeland

Karamoko Dembélé is onderwerp van een strijd tussen Schotland en Engeland. Het 13-jarige talent speelde maandag mee met de Onder-15 ploeg van Engeland.

Eerder dit seizoen kende Dembélé al zijn vuurdoop bij de beloften van Celtic op 13-jarige leeftijd. Dat was met name vanwege het feit dat veel spelers van dat elftal op dat moment interlandverplichtingen hadden, zodat Dembélé voor één keer doorschoof naar het U20-elftal.

Vervolgens maakte hij zijn debuut als jeugdinternational van Schotland, tijdens de 2-2 remise bij de U16-ploeg tegen Wales. Maar Dembélé houdt al zijn opties open en mag nog voor Engeland en ook Ivoorkust - het geboorteland van zijn ouders - uitkomen.

Maandagavond maakte de tienersensatie zijn debuut bij de Engelse U15-ploeg, dat hem had uitgenodigd nadat hij op de radar van de FA verscheen. De Engelse tieners wonnen het duel met Turkije met 5-3 en Dembélé gaf zelfs nog een assist.

Het is nog niet bekend voor welk land Dembélé kiest en zijn keuze is pas definitief als hij een officieel duel speelt voor de A-ploeg van een nationale bond. De strijd om de diensten van het talent lijkt echter al ver daarvoor losgebarsten.