Ziyech: "Niets van het mooie verhaal is uitgekomen"

Hakim Ziyech stapte afgelopen zomer over van FC Twente naar Ajax. De spelmaker koestert weinig warme herinneringen aan zijn voormalige werkgever.

De Marokkaanse international uitte begin 2016 kritiek in een groot interview in de Volkskrant, iets wat hem destijds bij Twente het aanvoerderschap kostte. "Ik ben liever eerlijk en gehaat, dan geliefd en achterbaks", blikt Ziyech terug in een interview met Voetbal International.

"Ik had gewoon gelijk met mijn kritiek op de clubleiding van FC Twente. Dat is me later door Ted van Leeuwen ook bevestigd", meldt Ziyech, die het verliezen van de aanvoerdersband niet als straf ervaarde. "Die band wilde ik toch al inleveren", aldus de linkspoot.

Ziyech leerde naar eigen zeggen een belangrijke les in Enschede: "Bij Twente heb ik gemerkt dat er veel mensen zijn die zichzelf niet recht in de spiegel aan kunnen kijken. Daar had ik veel mee te maken. Ze zeiden iets, maar ik kon het niet serieus nemen."

"Helemaal niets van het mooie verhaal dat ze me hadden voorgespiegeld is uitgekomen", aldus Ziyech, die desondanks tevreden terugkijkt op zijn tijd bij de Tukkers. "Die twee jaar bij FC Twente hebben van mij een man gemaakt. Er is daar ongelooflijk veel gebeurd, dat is niet te bevatten."

"Ik heb veel voor mijn kiezen gekregen en ik heb het allemaal kunnen handelen. Aan mijn spel heb je helemaal niets kunnen zien. Daar ben ik trots op. Het ging met vallen en opstaan, maar het is me wél gelukt. In Enschede ben ik gegroeid als mens", besluit Ziyech.