Twijfelachtige rol scheidsrechter in finale WK voor clubs

Voor Real Madrid liep de finale van het WK voor clubs in Japan niet geheel volgens plan. Na 45 minuten leidde de Japanse thuisploeg Kashima Antlers brutaal met 2-1 en beide teams leken aan elkaar gewaagd. Weliswaar scoorde Real in de 60e minuut de 2-2 via een penalty, maar de wedstrijd was bij lange na niet gelopen voor de Spaanse grootmacht. De goed combinerende en zeker niet kansloze tegenstander liet een aantal grote kansen onbenut.

Sergio Ramos had in de 55e minuut al een gele kaart gekregen toen hij in de 89e minuut op eigen helft aan de noodrem trok bij een wegdraaiende speler van Kashima Antlers. Een gele kaart zou niet misstaan, ware het niet dat de scheidsrechter zich opeens besefte wie hij voor zich had. De scheids frummelde gedurende zo'n dertig seconden opzichtig met z'n hand in z'n borstzakje met kaarten, alsof hij zich met de situatie geen raad wist. Zonder een tweede gele kaart aan Ramos te geven mocht het wankelende Real met elf man de wedstrijd vervolgen. In de verlenging zou Real uiteindelijk herstellen en de wereldtitel binnenhalen.