WK darts: Van Gerwen sloopt Viljanen

In het Londense Alexandra Palace is de derde dag volop bezig op het WK darts bij de PDC, de bond waar nagenoeg alle topspelers in de wereld spelen. Ook zaterdagavond staan er weer vier wedstrijden op het programma.

Ross Snook (CAN) - Kim Viljanen (FIN) 0-2

De avond begon wederom met een voorrondepartij en wel tussen de Canadees Ross Snook en de Fin Kim Viljanen. Snook schakelde op het Noord-Amerikaanse kwalificatietoernooi de nodige relatief grote namen uit, maar in Londen bakte hij er pijnlijk weinig van. Hij won de eerste leg en pakte ook in de tweede set per ongeluk een leg, maar daar bleef het bij. Dankzij twee 180's in de laatste set kreeg Snook zijn gemiddelde nog boven de 70 punten zodat het nog ergens op leek, maar Viljanen kwam nooit in de problemen. De Fin mag hij in het slotstuk van de avond op gaan nemen tegen Michael van Gerwen.

Ross Snook - Kim Viljanen (Bron: PDC)
Ross Snook - Kim Viljanen (Bron: PDC)

Cristo Reyes (ESP, 32) - Dimitri van den Bergh (BEL) 3-2

De Belg Dimitri van den Bergh moest het opnemen tegen de Spanjaard Cristo Reyes en dat werd een bijzonder vermakelijk duel met een hoog niveau. De Belg zette gelijk al de toon door zijn eerste drie pijlen tot een 180 om te toveren, waarna hij de set met 3-1 naar zich toe trok. De volgende twee sets werden op het scherpst van de snede gespeeld: beide sets hadden vijf legs nodig om tot een winnaar te komen en na afloop stond het 2-2 en was er een beslissende set nodig. Daarin kreeg Van den Bergh twee pijlen om op 2-2 te komen, maar die gingen nipt mis. Reyes profiteerde en maakte het af: 3-2. 

Cristo Reyes - Dimitri van den Bergh (Bron: PDC)
Cristo Reyes - Dimitri van den Bergh (Bron: PDC)

Stephen Bunting (ENG, 16) - Darren Webster (ENG) 2-3

De volgende geplaatste speler ligt uit het toernooi. Stephen Bunting, de Engelse nummer zestien van de wereld, moest in een spannende pot buigen voor landgenoot Darren Webster. De eerste drie sets gingen allemaal volledig gelijk op, waarbij het Bunting was die met een mooie 84-finish op 2-1 kwam. Webster won de vierde set eenvoudig en dus was er een vijfde nodig. Ook daarin werd het 2-2, maar Bunting kreeg op 3-2 een lading kansen om het af te maken. Drie pijlen om 16 uit te gooien bleken echter niet genoeg, ook 4 kreeg hij met drie darts in de hand niet uit. The Bullet leek geknakt, Webster knalde er overheen en in een mum van tijd kon Bunting inpakken. 

Stephen Bunting - Darren Webster (Bron: PDC)
Stephen Bunting - Darren Webster (Bron: PDC)

Michael van Gerwen (NED, 1) - Kim Viljanen (FIN) 3-0

De nummer één van de wereld, Michael van Gerwen, is het WK een stuk beter begonnen dan vorig jaar. Waar René Eidams het hem vorig jaar nog knap lastig maakte, lukte dat Kim Viljanen dit keer niet. Binnen de kortste keren had de Nederlander de eerste twee sets al binnen, waarbij Viljanen toevallig één leg wist te winnen. Dat lukte hem echter geen tweede keer en met een gemiddelde van dik boven de 100 stuurde Van Gerwen de Fin terug naar huis: 3-0. 

Michael van Gerwen - Kim Viljanen (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Kim Viljanen (Bron: PDC)