Vos na twee jaar terug in het veld

Zaterdagmiddag om 13.45 uur maakt Marianne Vos haar comeback in het veldrijden bij de Scheldecross in Antwerpen. Het is bijna twee jaar geleden dat ze haar laatste cross reed op het WK, begin 2015 in Tabor.

Na een jaar helemaal afwezig te zijn geweest als gevolg van een zware overtraindheid, maakte Vos dit jaar haar comeback op de weg. Ze haalde in het tweede deel van het wegseizoen een goed niveau en het is afwachten of ze de opwaartse lijn richting haar oude topniveau door kan zetten.

Vos heeft na het WK in Qatar in Zuid-Afrika een stage afgewerkt als voorbereiding op het crossseizoen. Veel in het veld heeft Vos niet getraind. Zelf verwacht ze een aantal wedstrijden de tijd nodig te hebben om in haar crossvorm te komen. Zaterdag wordt het een snelle wedstrijd wat in het voordeel van Vos is, maar ze start wel vanaf de laatste rij. Het is lastig te voorspellen waar Vos staat, maar voor de crossliefhebbers is zevenvoudig wereldkampioene Vos als ze meedoet altijd een kanshebber voor het podium.

De Scheldecross maakt onderdeel uit van de DVV Trofee. Thalita de Jong gaat in dit klassement op kop met twee minuten voorsprong op Sanne Cant. De Jong en Cant worden vandaag verwacht te strijden voor de overwinning waarbij de redactie Sophie de Boer een goede kans geeft voor het podium. Het parcours is niet helemaal op haar lijf geschreven, maar de Boer is de laatste weken in bijzonder goede doen. Voor Nederland komt ook Maud Kapteijns aan de start die zich dit jaar goed ontwikkeld en kans heeft op een top-5 klassering.

De wedstrijd is vanaf 13.30 uur live te zien op het Belgische één-Sporza.