WK: Darter Hendriks laat kansen liggen tegen Wright

De tweede dag van het WK darts bij de PDC is begonnen. In het Londense Alexandra Palace staan vrijdagavond wederom vier wedstrijden op het programma, te beginnen met de eerste voorrondepartij van het toernooi. 

Jerry Hendriks (NED) - Warren Parry (NZL) 2-0

De eerste Nederlander op dit WK was Jerry Hendriks, die in de voorronde af moest rekenen met de Nieuw-Zeelander Warren Parry. De wedstrijd begon evenwichtig, maar een gemiste setdart van Parry gaf Hendriks de kans om de eerste set met 3-2 te pakken. Via onder meer 102 kwam Parry in de tweede set op 2-0, maar Hendriks knokte zich terug en pakte ook de tweede set, wat hem de winst in de partij opleverde. 

Jerry Hendriks - Warren Parry (Bron: PDC)
Jerry Hendriks - Warren Parry (Bron: PDC)

Gerwyn Price (WAL, 19) - Jonny Clayton (WAL) 1-3

De volgende geplaatste speler kan zijn koffers pakken, want Gerwyn Price ligt eruit. De Welshman verloor van landgenoot Jonny Clayton. De wedstrijd zorgde voor genoeg spanning en na twee sets die tot de beslissende vijfde leg gingen stond het 1-1. Clayton was duidelijk de betere in set drie, waarna Price de eerste leg van set vier al weggaf door 40 zelfs met negen pijlen niet uit te gooien. Het was de genadeklap voor The Iceman, die zijn hoofd niet koel hield en Clayton alle kansen gaf om het af te maken: 1-3. 

Gerwyn Price - Jonny Clayton (Bron: PDC)
Gerwyn Price - Jonny Clayton (Bron: PDC)

Steve Beaton (ENG, 27) - Devon Petersen (RSA) 3-1

Veteraan en oud-wereldkampioen Steve Beaton mag zich opmaken voor de tweede ronde. De man met de prachtige worpstijl rekende af met de Zuid-Afrikaan Devon Petersen. Beaton had de eerste set in no-time te pakken, maar dat gebeurde daarna andersom ook voor Petersen. Vroeg in set drie zat het Beaton bijzonder mee: op 124 bleef een pijl in de bullseye nog nipt aan het bord hangen, waardoor The Bronzed Adonis de leg pakte. Het was de genadeklap voor Petersen, die weer terug naar huis mag.

Steve Beaton - Devon Petersen (Bron: PDC)
Steve Beaton - Devon Petersen (Bron: PDC)

Peter Wright (SCO, 3) - Jerry Hendriks (NED) 3-0

Wright had de eerste set snel binnen, maar in de tweede set kwam Hendriks met een prachtige 156-finish plotseling op voorsprong. Na onder meer een triple 19 terwijl hij nog 54 punten over had kreeg de Nederlander even later plotseling vier setdarts. Opgezweept door het publiek lukte het hem niet de concentratie te houden en de ervaren Wright maakte er gebruik van: hij brak Hendriks en won alsnog de tweede set. In het derde bedrijf zat een stunt er voor Hendriks niet meer in: Snakebite maakte het rap af en zegevierde met 3-0.

Peter Wright - Jerry Hendriks (Bron: PDC)
Peter Wright - Jerry Hendriks (Bron: PDC)