'Vreetzak' Frank benieuwd naar Glazen Huis

3FM-dj Frank van der Lende is klaar voor zijn debuut in het Glazen Huis. De vraag is echter of het wel een beetje gezellig wordt in de glazen studio, die vanaf zondag tot kerstavond te vinden is op de Grote Mark in Breda. Frank kan namelijk niet zo goed tegen honger lijden, biecht hij op in Metro.

"Ik ben eigenlijk altijd super vrolijk, tenzij ik honger heb, haha", geeft de 28-jarige dj, die zich samen met Domien Verschuuren op laat sluiten, toe. "Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken." Van Domien kreeg Frank de tip zijn lichaam alvast te laten wennen aan weinig eten. "Ik begin morgen."

Frank is naar eigen zeggen 'eigenlijk een enorme vreetzak'. "Bij het ontbijt eet ik altijd iets van zes boterhammen met hagelslag en vlokken en 's middags neem ik er weer vijf. Dat moet ik een beetje afbouwen. Maar misschien is het al een beetje te laat om af te bouwen."

Thee
Hoewel niet eten hem waarschijnlijk zwaar gaat vallen, heeft Frank 'ontiegelijk veel zin' in Serious Request. "Ik ben volgende week een soort vergaarbak en doorgeefluik van verhalen. En verhalen verzamelen is een van de belangrijkste redenen dat ik ooit met radio begon."

Frank schat in dat de honger het hem vanaf dag drie en vier echt moeilijk gaat maken. "De eerste dagen vallen door alle nieuwe dingen die ik als debutant meemaak waarschijnlijk wel mee." Een oplossing heeft de dj al bedacht. "Ik ga maar heel veel thee drinken."

'Vreetzak' Frank benieuwd naar Glazen Huis
'Vreetzak' Frank benieuwd naar Glazen Huis (Foto: BuzzE)