Seattle Seahawks winnen NFC West na overwinning op Los Angeles Rams

De Seattle Seahawks hebben donderdagavond in de NFL redelijk eenvoudig gewonnen van de Los Angeles Rams. De winst was genoeg om voor de derde keer in vier jaar de NFC West divisie te winnen.

De Rams, die het de Seahawks de afgelopen jaren vaak moeilijk wisten te maken, leken het dit jaar weer te kunnen doen. Tijdens het eerste kwart van de wedstrijd wisten beide teams niet tot scoren te komen. De eerste punten kwamen pas in het tweede kwartier na een korte 3 yards touchdown pass van quaterback Russell Wilson naar tight-end Luke Willson. Een paar minuten later zette kicker Steven Hauschka met een 48 yards field goal de stand op 10-0 in het voordeel van de Seahawks. Rams kicker Greg Zeurlein maakte een een paar minuten voor rust nog een 36 yards field goal en zorgde zo voor een ruststand van 10-3.

De tweede helft begon weer rustig. Met nog drie minuten te spelen in het derde kwart scoorde wide-receiver Doug Baldwin na een 1 yard reception een touchdown en zette hiermee de stand op 17-3. In het vierde en laatste kwart was het meteen weer raak voor de Seahawks. Na een mooie 56 yards pass van Wilson scoorde wide-receiver Tyler Lockett een touchdown en bracht zo de eindstand op 24-3 in het voordeel van de Seahawks.

De Seattle Seahawks zijn nu samen met de Dallas Cowboys de enige twee teams in de NFL die al verzekerd zijn van de play-offs. Zondag 18 december worden de volgende wedstrijden gespeeld en worden waarschijnlijk meer play-off teams bekend.