Ajax-killer Barto: "Scoorde tegen aardig cluppie"

Cambuur verraste Ajax donderdagavond in de KNVB Beker (2-1) en Martijn Barto was na afloop de gevierde man. De routinier scoorde twee keer.

Door de treffers van Barto ging Cambuur met een comfortabele voorsprong de rust in. Na de pauze wisten de Friezen de overwinning over de streep te trekken. "Iedereen heeft kunnen zien dat we aardig stonden te verdedigen, als collectief. Als je met 2-0 voorkomt, mag je ook wel verdedigen", reageerde Barto op FOX Sports.

"Ik ben blij als ik mag spelen en nog blijer als ik scoor. Vandaag lukte dat twee keer, tegen een aardig cluppie", zei de 32-jarige spits met gevoel voor understatement. Door een goal van Pelle Clement werd het in de slotfase nog spannend, maar verder dan die ene treffer kwam Ajax niet.

Barto kreeg zelfs nog een kans om zijn hattrick te voltooien. "Die had met de binnenkant van mijn voet gemoeten, maar ik was niet rustig genoeg. Dat kan ik mezelf verwijten, maar vanavond verwijt ik mezelf en het hele team even helemaal niks. We hebben het keurig gedaan en we mogen trots zijn op onszelf."