Suárez tot 2021 bij Barcelona, transferclausule van 200 miljoen

Luis Suárez verlengt vrijdag 16 december zijn contract bij Barcelona tot medio 2021, waardoor hij nog vijf jaar zal spelen in Camp Nou. De oude verbintenis liep nog drie jaar door, tot medio 2019. In de nieuwe overeenkomst staat een optie om de Uruguayaan voor nog eens een extra jaar vast te leggen, wanneer het contract is afgelopen.

Ooit maakte Suárez zijn eerst stappen in de Eredivisie, als topaankoop van FC Groningen. Daar groeide hij uit tot een doelpuntenmaker op nationaal niveau in het seizoen 2006/2007. Vervolgens werd de aanvaller weggekocht door Ajax, waar hij uitgroeide tot een sensatie in de Eredivisie. In 110 competitiewedstrijden voor de Amsterdammers, maakte hij 81 goals.

Liverpool werd de volgende stap voor de Zuid-Amerikaan. Ook in de Premier League bleef Suárez uitblinken, waardoor uiteindelijk Barcelona aan de deur klopte op Anfield Road en hem ophaalde. Na een ietwat moeizame opstartfase, liet Suárez het ook zien in Catalonië. Voor Blaugrana speelde hij tot nu toe 116 duels, waarin hij 97 keer scoorde en acht trofeeën won.

Door het nieuwe contract gaat Suárez er bovendien financieel op vooruit, al staat daartegenover een transferclausule van 200 miljoen euro.