FOK! Wat een weer: droog en waarschijnlijk zon

Goedemorgen,

Gisteren was het wederom een sombere dag in een lange rij van sombere dagen. De zon is nauwelijks te zien geweest, behalve misschien plaatselijk in het zuiden.

Vandaag zouden we de zon best wel eens te zien kunnen krijgen. Hierbij wel af en toe velden hoge bewolking. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 5 graden in het noorden tot 8 graden in het zuiden. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidoosten.

De komende dagen blijft het rustig weer met vrij veel bewolking en gelukkig weinig neerslag. In de nacht kan het licht vriezen.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:43
Zon onder: 16:29
Zonkracht: 1 / 1
 
Eergisteren een wandeling gemaakt door het Reichswald. Daarbij 5 minuten de zon gezien. En deze foto gemaakt als bewijs   (Foto: qltel)
Eergisteren een wandeling gemaakt door het Reichswald. Daarbij 5 minuten de zon gezien. En deze foto gemaakt als bewijs (Foto: qltel)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1910 Henri Coandă maakt de eerste vlucht in een vliegtuig met straalmotor.
1960 Een DC-8 van United Airlines en een Super-Constellation van TWA komen met elkaar in botsing boven New York waarbij 134 mensen omkomen.
1970 Het Russische ruimteschip Venera is het eerste ruimteschip dat afdaalt in de atmosfeer van Venus.
1981 In Katowice in Polen wordt een opstand neergeslagen tegen de staat van beleg van het communistische regime. Negen mijnwerkers worden door de oproerpolitie doodgeschoten.
2000 NASA meldt dat er een oceaan ligt onder het ijs van Ganymedes, de maan van Jupiter.