Belg verkrachtte vrouw 2 keer

De Belgische politie heeft vanmorgen de 31-jarige Wim K. opgepakt. De man was voortvluchtig, maar dat weerhield hem er niet van om vorige week een 29-jarige vrouw te verkrachten. Het was dezelfde vrouw die hij in november vorig jaar ook al verkrachtte en waarvoor hij intussen al tot 5 jaar gevangenisstraf was veroordeeld.

Wim K. werd vanmorgen bij het station van Lommel opgepakt. Hij bood geen weerstand. De politie kwam hem op het spoor na een tip.

Op 30 september werd Wim K. veroordeeld tot 5 jaar cel voor de verkrachting van de intussen 29-jarige vrouw. De Lommelaar was niet aanwezig bij het proces. Een advocaat had hij ook niet. Hij had de vrouw indertijd opgesloten in haar slaapkamer en haar vastgebonden met tie-wraps rond haar polsen en enkels. Hierna knipte hij haar broek open en verkrachtte haar.

Na de eerste verkrachting werd onmiddellijk een aanhoudingsbevel uitgevaardigd, maar Wim K. bleek al gevlogen. Afgelopen zomer werd K. in Nederland gezien maar hem inrekenen was toen wettelijk niet mogelijk en na de veroordeling dook hij opnieuw onder.

Terwijl de Belgische politie naar hem op zoek was sloeg hij weer toe waarbij de 29-jarige vrouw dus opnieuw het slachtoffer was. Hij stond internationaal gesignaleerd en de Belgische politie vreesde dat hij weer in Nederland zou zitten, wat dus niet het geval bleek.