De Jong: "Mooi verleden gehad bij Ajax"

Siem de Jong kijkt uit naar de ontmoeting met zijn oude club Ajax, maar de middenvelder weet niet wat hij kan verwachten van de supporters.

Ajax en PSV staan dit weekend tegenover elkaar in de Eredivisie. De Jong is dit seizoen verhuurd aan laatstgenoemde club. Voorheen droeg hij het shirt van Ajax, waar hij een transfer naar Newcastle United verdiende.

"Ik heb daar een mooi verleden gehad, dat klopt. Maar nu is alles anders", zegt De Jong over zijn tijd bij Ajax tegen Voetbal International. "Ik speel voor PSV en wil zondag winnen in Amsterdam. Of ik een warm welkom krijg? Ik heb geen idee."

De Nederlandse middenvelder hoopt zich bij PSV van zijn beste kant te laten zien. "Ik heb een beetje pech gehad. Ik denk dat ik maar drie, vier keer negentig minuten heb gespeeld. Nadat ik twee keer negentig minuten had gespeeld, liep ik een kleine blessure op."

"Daardoor moest ik weer opbouwen. Dat breekt helaas dan toch een beetje die periode. Ik hoop na de winter met nog maar één wedstijd in de week inderdaad weer belangrijk te zijn."