"Van Gerwen faalt als het bij één wereldtitel blijft"

Darter Michael van Gerwen domineert de sport al geruime tijd en vooral dit jaar staat er werkelijk geen maat op de Brabander. Toch is hij 'slechts' één keer wereldkampioen geworden: in 2014 versloeg hij Peter Wright in de WK-finale, maar in de twee daaropvolgende jaren was Gary Anderson officieel 's werelds beste.

Volgens oud-darter Wayne Mardle moet Mighty Mike er nog wel wat aan gaan doen om zich de beste darter ooit te mogen noemen. Wat niveau betreft laat hij al geregeld dingen zien die nauwelijks voor mogelijk gehouden werden, maar vooralsnog wordt Phil Taylor toch als beste ooit gezien. Taylor won zestien wereldtitels, hoewel hij een groot deel daarvan pakte in een tijd dat de dartssport nog veel minder professioneel en dus van een veel lager niveau was dan tegenwoordig.

"Hij is de superster van het darts", spreekt Mardle, tegenwoordig commentator op de Britse TV. "Maar moet hij nog meer doen? Ja. Hij moet nog zeker twee of drie wereldtitels erbij winnen wat mij betreft. Als hij bij één wereldtitel blijft heeft hij gewoon gefaald en dat moet hij recht gaan zetten." Daar kan Van Gerwen deze week mee beginnen. Donderdag start het WK in Londen, terwijl Van Gerwen zaterdag zijn eerste pijlen op het WK-podium van dit jaar mag gooien.