Kanye West richt pijlen op 2024

Kanye West lijkt zijn politieke ambities nog even in de ijskast te hebben gezet. In plaats van in 2020 lijkt hij zich nu verkiesbaar te willen stellen tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024, zo blijkt uit een serie tweets die hij dinsdag postte.

In zijn berichten blikt Kanye terug op zijn ontmoeting met aanstaand president van Amerika Donald Trump, eerder dinsdag. "Ik wilde hem ontmoeten om een aantal multiculturele kwesties te bespreken", begint de rapper. "Het ging onder meer over pesten, het steunen van leraren, het moderniseren van het onderwijs en geweld in Chicago."

"Ik vind het belangrijk om een directe lijn met onze toekomstig president te hebben als we echt verandering willen", aldus Kanye, waarna hij zijn serie besluit met een tweet waarin alleen '#2024' staat. Daarmee wekt hij de suggestie dat hij nog altijd zijn zinnen heeft gezet op het Witte Huis. Het waren overigens Kanyes eerste inhoudelijke tweets in maanden.

Na de ontmoeting tussen Kanye en Trump barstte vooral in Amerika een discussie los over de vraag wat de twee besproken zouden hebben. Sommige media dachten zelfs dat Kanye mogelijk betrokken wordt bij Trumps kabinet, terwijl andere weer schreven dat er juist niet over politiek was gepraat. Zelf liet Trump weten dat hij en Kanye 'het leven' hadden besproken. Naar eigen zeggen zijn ze al lange tijd vrienden.

Kanye West richt pijlen op 2024
Kanye West richt pijlen op 2024 (Foto: BuzzE)