Wereldkampioen Sagan: "Geen doping meer in het wielrennen"

De wielersport wordt al jaren regelmatig opgeschrikt door positieve dopingtesten, waarbij eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er in de wielersport ook meer tegen doping gedaan wordt dan in veel andere sporten. Volgens wereldkampioen Peter Sagan heeft dat laatste het benodigde effect gehad.

"De professionele wielersport is tegenwoordig schoon", aldus de 26-jarige Slowaak op de Duitse TV. "Wat gebeurd is is gebeurd, maar er is nu een nieuwe generatie. Het wielrennen van nu is zeer schoon." Sagan zegt wel dat het leven als wielrenner niet meevalt vanwege de vele dopingcontroles, maar die horen er volgens hem natuurlijk wel gewoon bij. 

"We leven in een soort gevangenis waar we altijd moeten kunnen laten zien waar we zijn, zodat de dopingcontroleurs op elk moment langs kunnen komen. Maar daardoor rijden we wel in een schoon peloton en daar ben ik blij om. Jonge renners krijgen weer de kans om te winnen en dat bewijst dat je geen dingen meer kunt doen die eigenlijk niet kunnen", beweert Sagan, die vanaf komend seizoen uitkomt voor de Duitse formatie Bora-Hansgrohe.