Grote Steam-update brengt nieuwe features en bugfixes

Steam heeft gisteren een nieuwe client-update uitgebracht die behalve het bevorderen van stabiliteit en verhogen van downloadsnelheden ook een aantal nieuwe functies introduceert. Zo krijgt de Dualshock 4-controller ondersteuning van de Steam Configurator om knoppen naar smaak aan te passen, net als bij de Steam Controller.

Verder zijn de download- en patching-snelheden verhoogd bij games die geïnstalleerd zijn op traditionele, non-SSD-schijven, zijn er meer bandbreedtemogelijkheden voor streamen in 4K en wordt Steam automatisch opnieuw opgestart wanneer het crasht tijdens het streamen. Voor Mac OS X is er een fix geïntroduceerd voor een bekende bug die ervoor zorgde dat Steam crasht bij het genereren van error logs, en profiteert Linux van een fix voor problemen bij gebruik van grote HD-sectoren, zoals met het ZFS-bestandssysteem. Voor SteamVR is het navigeren door het Steam Dashboard makkelijker gemaakt bij gebruik van de Oculus Touch-controller. 

Voor een volledig overzicht van alle features en fixes kun je op steampowered.com kijken onder de meest recente client-update. Vergeet ook niet dat binnenkort de Steam winter sale weer van start gaat, waarschijnlijk al over anderhalve week.