Handbalsters kloppen Servië en naderen halve finale

De Nederlandse handbalsters hebben op het Europees kampioenschap in Zweden een grote stap gezet richting de halve finale. De Oranje dames klopten Servië met 35-27, waardoor de leiding werd gepakt in Groep 1 met zes punten uit vier duels.

Nederland walste vorig jaar op het WK in de achtste finales met 36-20 over Servië heen en ook vandaag werd al snel duidelijk dat het team van bondscoach Helle Thomsen niets van hun tegenstander te vrezen had. Oranje liep al snel uit naar een 10-6 voorsprong en bij rust was het 17-12.

Na de pauze probeerde Servië het en kwam terug tot 22-19. Coach Thomsen nam een time-out en een donderpreek miste zijn uitwerking niet. Snel daarna stond het 30-22, waarna in de slotseconden de uiteindelijke eindstand van 35-27 op de borden kwam. Yvette Broch en Lois Abbingh vonden zesmaal het net, terwijl Angela Malestein vijf treffers noteerde.

Oranje speelt woensdag het laatste groepsduel tegen Spanje dat vandaag met 20-20 gelijk speelde tegen Duitsland. Dat land leidde de groep, maar moet nu vrezen dat het de halve finale misloopt.