Eerste artwork voor Super Nintendo World in Universal Studios

Universal Studios heeft bekendgemaakt dat de Nintendo-afdeling in haar parken officieel 'Super Nintendo World' gaat heten. Om dit te vieren is de eerste artwork vrijgegeven en meer details over wat ons te wachten staat.

Super Nintendo World in Oskaka, Japan moet nog voor de Olympische Spelen in 2020 worden opgeleverd. Het stuk park wordt gebouwd op de huidige parkeerplaats en extra uitbreidingsterrein en zal omgevingen op meerdere niveaus bieden. De ontwikkelingskosten voor de Japanse tak worden geschat op meer dan vijftig miljard Yen (ruim vierhonderd miljoen euro), maar dat moet ook grote baten opleveren. Geschat wordt dat er 1.1 miljoen banen worden gecreërd, de opbrengsten in de Kansai-regio 6.2 triljoen Yen (ruim vijftig miljard euro) worden en voor Japan als geheel 11.7 triljoen Yen (ruim 95 miljard euro). Uiteraard niet meteen: deze opbrengsten zijn geraamd voor een periode van tien jaar na opening.

De attracties worden voornamelijk gebaseerd op Super Mario, maar gethematiseerde restaurants en winkels bieden ruimte voor ook andere series van Nintendo. Een eerste blik vind je in de artwork hieronder.

Super Nintendo World Universal Studios