Verdwaasde MMA-vechter slaat in op scheidsrechter, maar wint wel

Mixed martial arts (MMA) begint wereldwijd een alsmaar grotere sport te worden. Er zijn dan ook toernooien op alle uithoeken van de wereld en dit weekeinde ging men los in Saipan, de hoofdstad van de Noordelijke Marianen in Oceanië. 

Het tweede gevecht van de avond ging tussen Jesse Mesa en Andres Camacho en ze klapten er vanaf het begin vol op. Het duurde echter niet lang, want al na zestien tellen werd Mesa naar de grond geslagen. Camacho gaf hem vervolgens nog een fikse trap na, iets wat niet is toegestaan. Mesa kwam snel weer overeind, maar was duidelijk nog behoorlijk verdwaasd van de klap: zonder blikken of blozen ging hij los op scheidsrechter Frank Camacho - geen familie van Andres. 

Gelukkig voor Mesa is Frank the Crank een relaxte scheidsrechter. Hij postte een filmpje op internet met daarbij onder meer de tekst: "Dit was een van de beste dingen die ik meegemaakt heb in de sport. Deze twee gingen vol op elkaar in en in het heetst van de strijd werd een tegenstander die al neer was nog nagetrapt. Meestal probeert de vechter die de trap krijgt zijn hoofd te bedekken en extra veel pijn te veinzen, om zo een diskwalificatie voor elkaar te krijgen. Deze jongen deed dat echter niet, hij had er zin in! Van opgeven was geen sprake, ook al was hij ietwat verdwaasd...ik had alleen de pech recht voor hem te staan toen hij omhoog kwam, haha."

De scheidsrechter, zelf ook bepaald geen onverdienstelijk vechter, liet Mesa even uitrazen en tot bedaren komen. De wedstrijd ging niet meer verder, want Camacho werd gediskwalificeerd voor het trappen van de al op de grond liggende Mesa. 

 

I had the honor of being one of the refs for Trench Warz 20 this past weekend. I had one of the best experiences as a ref and martial arts competitor with this fight in particular. These guys were getting after each other right off the bat. With all the adrenaline running an illegal kick was thrown to the down opponent as you see in the footage. Usually fighters cover their heads and pretend to be in antagonizing pain to sway a disqualification win. This fighter was totally opposite of that. He was GAME! He had the Chamorro Islander fighting spirit and had no giving up in him even after getting dazed. I just happened to be in front of him as he got back up! LOL. It was an amazing night of fights! Si Yu'us Maase @ifamiliaku_mass and the fighters for putting on an amazing show! Yamato Damashii in full effect! LONG LIVE THE ISLAND WARRIORS!

Een video die is geplaatst door Frank Camacho (@frankthecrank) op10 Dec 2016 om 4:04 PST