Siem de Jong: "Weet niet waarom ze floten"

Siem de Jong was zaterdagavond de grote held bij PSV. De middenvelder scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd, maar werd getrakteerd op een fluitconcert.

De Jong begon op de bank tijdens het duel met Go Ahead Eagles, maar kwam na iets meer dan een uur spelen binnen de lijnen voor Gaston Pereiro. Tijdens de wissel van De Jong werd er flink gefloten door de aanhang van PSV. De Jong verbaasde zich over de ontvangst, maar weet niet of het wel voor hem bedoeld was.

"Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet waarom de supporters floten. Misschien wilden ze liever dat er een verdediger uit zou gaan", vertelde de oud-Ajacied tegenover Fox Sports. Ondanks het fluitconcert stond De Jong met een tevreden gevoel de pers te woord.

"Ik ben opgelucht en blij met mijn doelpunt. Ik zag dat de tweede paal vrij was en de bal kwam goed voor", aldus de huurling. Het doelpunt van De Jong bleek het enige en dus winnende doelpunt. Hierdoor wist PSV na twee teleurstellende resultaten weer eens drie punten te pakken.