PSV en Willems verlengen samenwerking tot medio 2018

Jetro Willems heeft zijn contract bij PSV verlengt tot medio 2018. De vorige verbintenis van de linksback liep komende zomer af. PSV meldt het contractnieuws via de officiële website.

De 22-jarige Willems toont met de contractverlenging goede wil, want de verdediger had komende zomer transfervrij de voordeur uit kunnen lopen. Nu Willems vastligt tot medio 2018 kunnen de Eindhovenaren na dit seizoen nog een transfersom incasseren voor de vleugelspeler, die al een tijd kampt met een vormcrisis. De laatste weken was hij afwezig vanwege een hoofdblessure, maar zaterdag zit Willems weer bij de selectie als PSV het opneemt tegen Go Ahead Eagles.

Willems werd in augustus 2011 op gepikt bij Sparta Rotterdam en naar Eindhoven gehaald door technisch manager Marcel Brands. De mandekker maakte veel indruk en ging met Oranje mee naar het EK 2012. Vervolgens ging het een tijdje minder goed met Willems, die in seizoen 2014/15 sportieve revanche nam door PSV met een berg assists naar de landstitel te leiden. Vorig seizoen was Willems door een knieblessure lang niet inzetbaar en kwam hij tot slechts vijftien optredens in de Eredivisie.