FOK! Wat een weer: bewolkt

Goedemorgen,

Het was gisteren een saaie dag. De zon heb ik bijna niet gezien, pas tegen de avond brak hij nog even door de bewolking. In de noordelijke provincies was het dan ook bewolkt en is er plaatselijk zelfs nog wat regen gevallen. In het zuiden was het droog en kon de zon er nog even doorkomen. 's Avonds klaarde het dan in het noorden ook op. Helaas is vanacht de bewolking vanuit het noordwesten weer op komen zetten.

Vandaag is de zon in het zuidoosten nog even te zien maar verder wordt het een bewolkte dag. In het noorden kan er wat regen vallen en in de loop van de dag breidt zich dat uit over heel het land, maar veel zal het niet zijn. Het is nevelig en in het noorden kan het mistig zijn.

Later in de avond gaat het in het westen en noorden harder regenen. De maximumtemperatuur ligt rond de 10 graden. De zuidwestenwind is matig tot krachtig langs de kust.

De weerkaarten laten voor morgen hetzelfde beeld zien. Vanaf maandag wordt het droger met temperaturen van 6 tot 9 graden. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:37
Zon onder: 16:28
Zonkracht: 1 / 1
 
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1799 Als eerste land ter wereld voert Frankrijk het metrisch stelsel in.
1901 De eerste Nobelprijs wordt uitgereikt
1926 Edmund Germer krijgt octrooi op de fluorescentielamp (tl-lamp).
1948 De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties neemt de Verklaring van de Universele verklaring van de rechten van de mens aan.
1983 Lech Wałęsa krijgt de Nobelprijs voor de Vrede. Zijn echtgenote neemt de prijs in ontvangst.
1988 Amerikaanse astronomen ontdekken voor het eerst een planeet buiten ons zonnestelsel.

Aangezien we geen verse foto's hebben, een archieffoto uit de lente
Aangezien we geen verse foto's hebben, een archieffoto uit de lente

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!