Haps zet spuit erin en scoort voor AZ

Ridgeciano Haps speelde met AZ tegen Zenit Sint-Petersburg (3-2 winst) terwijl hij knieklachten had. Er ging een spuit in én hij scoorde. "Ik dacht helemaal niet aan die blessure."

"Het was denk ik een mooie wedstrijd voor de kijkers, heel zwaar, maar dat wisten we vooraf. Mooi dat we er met de winst vandoor gaan", reageerde Haps na de 3-2 zege op Zenit tegenover FOX Sports. AZ gaat dankzij de overwinning door naar de laatste 32 in de Europa League.

Dat Haps speelde én de tweede goal scoorde was nog best bijzonder, aangezien hij met een knieblessure aantrad. "Ik was een twijfelgeval. We hebben besloten het toch te gaan doen, met verdoving. Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was dacht ik daar niet meer aan en ging ik gewoon als een gek heen en weer."

Het legde AZ geen windeieren want Haps was weer erg actief op de linkerflank en maakte op mooie wijze de belangrijke 2-0. "Ja, die zat er lekker met rechts in, dus ik dacht helemaal niet aan die blessure. Het was mijn mooiste en belangrijkste goal in mijn profcarrière", aldus de back.

Na rust kreeg AZ het toch nog moeilijk met de Russen en was het niet één-twee-drie gedaan. Haps: "Ik vond dat wij ook heel veel kansen hadden, we zaten erbovenop. Zij wisten niet wat hen overkwam. Het is mooi dat ik die 2-0 erin schoot."

AZ moést volle bak tegen Zenit en op het veld was te zien dat de motivatie geen limiet kende. "Sinds woensdag spraken we er de hele dag over", zegt Haps. "Ik denk dat het te zien was in de wedstrijd dat iedereen er honderd procent voor ging. We hebben met z'n allen gestreden voor de drie punten." Waarom kan het niet altijd zo bij de ploeg uit Alkmaar, die het soms in de Eredivisie ook heel lastig heeft en in de Europa League zwakjes begon? "Ik weet het ook niet. We moeten even met z'n allen afspreken dat het elke week zo goed moet zijn. De tegenstander maakt eigenlijk niet uit", aldus Haps.