Rashford: "Zlatan is een grote hulp"

Zlatan Ibrahimović is voor Marcus Rashford de perfecte speler om van te leren bij Manchester United. Het tweetal speelt sinds afgelopen zomer samen in Engeland.

"Het spelen als enige spits is een beetje anders, want je bent op jezelf aangewezen en het hangt er natuurlijk van af tegen welke centrale verdedigers je speelt en wat hun vaardigheden en kenmerken zijn", vertelde Rashford tegen Sky Sports.

"Maar Zlatan is een grote hulp. Hij heeft veel met ons gesproken over dingen die hij in het verleden is tegengekomen en je moet luisteren, omdat hij overal gespeeld heeft. Hij heeft veel prijzen gewonnen en dat is wat we allemaal willen."

"Het is belangrijk dat we luisteren en zijn advies meenemen. Zo gaat het niet alleen over zijn kracht. Hij gebruikt zijn lichaam op de juiste manier en die dingen pik je op. Het gaat erom te proberen die dingen in je eigen spel mee te nemen."

Rashford kijkt bij Manchester United niet alleen naar de prestaties van Zlatan op het veld, maar hij ziet in de 35-jarige ook een voorbeeld om buiten het veld te volgen. "Hij heeft goed voor zijn lichaam gezorgd sinds hij een jonge professional was."

"Dat is de reden waarom hij op deze leeftijd nog kan spelen. Het is een klein ding en veel mensen kijken daar niet naar, maar om op deze leeftijd nog te spelen en nog steeds de concurrentie aan te kunnen is geweldig."