'Ajax en Engelse top willen 13-jarig wonderkind Celtic'

Karamoko Dembele is pas dertien jaar, maar wordt nu al begeerd door de Europese elite. Manchester City en Chelsea smachten naar zijn handtekening, terwijl Ajax volgens Britse media heeft laten weten Dembele de best mogelijke jeugdopleiding te kunnen bieden.

Dembele is buitenspeler in de jeugdopleiding van Celtic. Het wonderkind viel eerder dit jaar al internationaal op met een optreden bij Celtic onder 20, waar hij door afwezigheid van vele jeugdinternationals mocht invallen zonder dat zichtbaar werd dat hij nog maar zo jong is.

Brendan Rodgers, hoofdtrainer bij Celtic, doet zijn uiterste best om Dembele in Glasgow zodat de hoofdmacht over een jaar of drie ook nog even van Dembele kan genieten. Volgens The Sun heeft Rodgers de familie van de youngster sterk aangeraden nog een paar jaar in Schotland te blijven.

Niet alleen de topclubs, maar ook de nationale jeugdelftallen van Engeland en Schotland jagen op de diensten van Dembele. Hij kwam al uit voor Schotland onder 16, terwijl hij vorige maand nog meetrainde met Engeland onder 15. 

Karamoko Dembele (Bron: YouTube)