Will Ferrell speelt eSports-ster in nieuwe film

Comedyveteraan Will Ferrell gaat de hoofdrol spelen in een film over de competitieve wereld van eSports. Dat maakte filmproductiemaatschappij Legendary Pictures gisteren bekend. In het nog naamloze project zal Ferrell spelen als lid van een eSports-team, "een bijzonderheid in een sport waar spelers meestal stoppen in hun twintiger jaren als gevolg van langzame hand-oogcoördinatie", aldus Legendary in een persbericht.

Will Ferrell speelde al vaker als oneigenlijke sportman, zoals in zijn rol als Ricky Bobby in Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby en Chaz Michael Michaels in Blades of Glory. In deze nieuwe film zal ook een aantal echte eSports-toppers verschijnen, zoals leden van Evil Geniuses en F'natic, die momenteel in gesprek zijn met de producenten over mogelijke cameo's in de film. Het is onduidelijk welke eSports centraal komen te staan in de film, maar in het persbericht van Legendary worden League of Legends en Dota 2 genoemd vanwege hun populariteit. De eSports-comedy wordt geschreven door Michael Kvamme en Jordan Dunn.

Legendary kwam eerder dit jaar al met de verfilming van Warcraft, en werkt momenteel ook nog aan films gebaseerd op The Pokémon Company's Detective Pikachu en Dontnod Entertainments Life is Strange.


Will Ferrell hoofdrol in film over eSports (Foto: Novum)